woensdag 28 november 2018

Verhuis - nieuwe blog

1 van de talenten en energiegevers, energiebommetje eigenlijk dat naar voren kwam uit mijn eerste sessie bij de loopbaancoach was woordkunstenaar. Ik ben zelf nogal terughoudend om te spreken over talenten want mijn zelfbeeld is niet bepaald "hier ben ik".
Maar goed, het komt terug in de test, in een 360 en doorheen vele andere gesprekken.

Ik kan makkelijk mijn gedachten verwoorden. Soms is het wel even zoeken, maar eenmaal ik iets helemaal kan zeggen of opschrijven zoals ik het wil, haal ik daar veel voldoening uit. Als je mij een vraagt stelt, komen de woorden spontaan. Ik heb de behoefte om al pratend te denken: soms herhaal ik dingen in een andere formulering omdat ik zeker wil zijn dat ik het helemaal goed overbreng. Als ik een mooi tekstje heb geschreven, betrap ik mezelf er soms op dat ik het 's avonds opnieuw ga lezen om er nog eens van te genieten.

Vanbinnen voel ik dat dat klopt, ik schrijf graag mijn ideetjes, mijn gevoelens en twijfels neer. Ik deel graag. Ik houd enorm van de bevrijding die het geeft. 

Ik schreef 2 blogs vol rond de adoptie van onze 2 prachtige kinderen, dat is hun verhaal, heel intiem en dus niet publiek. 
Dit jaar begon ik te schrijven over mijn schaduwverdriet, een oude grijze soms gitzwarte wolk. Een lelijk litteken dat door het schrijven en het praten stilaan verandert naar een litteken dat ik best wel wil meedragen, eentje dat ik aanvaard.

Maar omdat ik vandaag meer ben dan dat, simpelweg Sofie, omdat ik ook adoptiemama ben en ook daarover vaak schrijf voelde de titel van die andere blog niet meer goed.
En laat een woordkunstenaar nu niet schrijven wat niet meer klopt... 
Vandaar neem ik afscheid van 
http://afscheidvaneenwens.blogspot.com/
(blijft wel toegankelijk) en ga ik hier verder schrijven over dat wat mij bezighoudt als (adoptie)mama, in the ratrace van ons leven en vooral met alle ups en downs. Vandaag is dat ook burnout, opruimen, kleingeluk, 101 dingen zoals wij mama's dat ook elke dag beleven

Ik ga een paar tekstjes meebrengen vanuit "Afscheid" en schrijf er tbt bij in de titel. Verder ga ik gewoon door met doen wat ik graag doe, schrijven :)

https://simpelwegsofie.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten