vrijdag 12 oktober 2018

Klamme handjes

Nele en ik werkten samen aan een artikel over opruimen, rust en loslaten. Haar blog, haar boek en haar verhaal inspireerden mij. In het afgelopen jaar heb ook ik geleerd hoe opruimen ruimte en rust kan geven. Het was bij mij niet meteen gerelateerd aan dozen en labeltjes. Daar had ik absoluut geen energie voor toe. Ik was al blij dat ik de avond haalde in die periode. Emotioneel leeg of net overvol. Schrijven, praten, ordenen en loslaten gaven heel heel langzaamaan terug energie.

Nu een klein jaar later durf ik zeggen dat ik veel gelukkiger ben dan in die periode, dankbaar en blij met wat is. Milder naar mezelf. Mezelf erkend zoals ik ben, verdriet of littekens aanvaard. Ze zijn deel van wie ik ben vandaag.

Vandaag deelde Nele ons interview, over afscheid nemen en loslaten.
Ik ben trots op het resultaat en ik hoop dat het voor sommigen (h)erkenning brengt, ik zag hier en daar mooie reacties maar ik geef toe dat ik zo'n dag meestal losloop met klamme handen en flanellen benen.

https://mamaruimtop.be/2018/10/12/interview-7-afscheid-van-een-droom/

1 opmerking:

 1. Dag Sofie,
  Ik ken jou niet en jij mij niet, maar ik ben hier op je blog terecht gekomen via het interview dat verscheen op de blog van Nele.

  Jouw woorden in dat interview hebben me geraakt. Het is zo mooi en eerlijk geschreven. Het is een prachtig levend voorbeeld van hoe opruimen in je tastbare dozen/spullen/kasten ook een impact kan hebben op je inwendige opgestapelde dozen. En hoe helend dat kan zijn voor jezelf, je naaste en je levenskwaliteit.
  Ik ben er zeker van dat het anderen ook zal raken en bemoedigen.

  Ik wil je graag een prachtige, gezellige winter toewensen met je gezinnetje, samen onder de fleece lakentjes (nuja, als het wat kouder wordt dan nu het geval is ;-))

  groetjes, Saar

  BeantwoordenVerwijderen