woensdag 12 september 2018

Writersblock

Ik heb een writersblock of ik duw het weer van me weg
Beiden denk ik
De start van de schoolperiode is altijd een gekkenhuis
Het weervinden van de balans, een nieuwe structuur creeëren

Omdat het voorbije schooljaar s avonds vaak leidde tot ruzies, onrust en chaos bedacht ik einde van de zomer een nieuw plan dat wonderwel aanslaat. Geen huiswerk meer in een rush, geen huiswerk meer met de grootouders, niet meer zomaar schermpjes (al ben ik al altijd een anti-schermen madame geweest) 
Dus na school fruit en speeltijd voor beiden, gewoon doen waar ze zin in hebben als het maar geen schermpje is. En dan tijdens het kookmoment een huiswerk-gezellige boel-just the two of us in the kitchen.
Ik probeer te luisteren naar het advies van de school en vooral mama te zijn en dus geen zorgjuf. Lukt het niet? Dan schrijven we het in de agenda. Duurt het te lang dan schrijven we het in de agenda. Ik ben dus gewoon mama.
En na het eten schermpje naar keuze in een netjes afgebakend blok.

Maar het grote verschil wordt gemaakt door het apart in bed leggen. Vroeger deden we de 2 tesamen wat drukker dan druk was. Nu creeëren we 2 momentjes van exclusiviteit en dat vinden ze heerlijk. Meer rust, meer knuffels. Het vraagt meer tijd van ons maar ik ga meer zen naar beneden, ik weet meer wat er leeft en ik heb echt geknuffeld zonder dat de ene jaloers is of op de ander springt.

Beide juffen kregen ook korte intro over de kids. Mini rugzak-overzicht. Bemoeizuchtig en overbezorgd, dat zal wel maar ik heb het altijd liever zo. En zo zijn we gestart in de laatste kleuterklas en het 4e leerjaar.

En terwijl alles zo lichtjes op z'n pootjes valt, is mama zoekende. Meer schrijven of laten varen? Loopbaancoach nemen of lekker door doen. Hobby's erbij of gewoon de dagen nemen zoals ze komen.

... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten