vrijdag 28 september 2018

Herfstzon

Het is herfst, de kinderen hebben een vrije dag en spelen al uren rustig. Soms samen soms apart. Ik neem koffie en zet me twee minuten in de herfstzon op de bank in de tuin. Ik hoor achtergrondgeluiden van bedrijvigheid, een auto, de wind door de bomen en blaadjes die over de oprit vliegen. Vogels soms nog. Perfect.
Sinds ik ging luisteren naar Nele Colle, opruimcoach,  over rust in je huis en ruimte in je hoofd, probeer ik elke dag iets op te ruimen. Niet altijd lang, soms een klein kastje en vandaag de garage.
Ik vind schatten, maar neem vooral ook afscheid en breng vele dingen terug in omloop via de kringwinkel.
Het gaat om meer dan het opruimen. Het zijn kleine gelukjes-herinneringen die dankbaarheid brengen.
Het groeiend besef dat onze kinderen groter worden en de peuterspullen weg mogen. En voor het eerst is mijn reactie automatisch dat het een selectie boeken en spelletjes voor de kleinkinderen is en niet meer voor de "misschien", "wat als toch"...
Het opruimen maakt mezelf en ons gezin klaar voor de gezellige herfst en een warme winter.
Spelletjes en boeken om samen te lezen, mogen naar de living. Een yogaboek voor mij en vooral voor hen krijgt er ook een plaats.
Ik denk na over 6 december en besef dat de goed heilig man dit jaar anders gaat kopen. Zoals Nele zei besef je bij het opruimen wat je hebt...Dus gaat de Sint een brief krijgen met duurzame aanraders,   rustmomenten en gezellig samen
Een heel klein rustmomentje hier op de bank buiten in de herfstzon, een moment van groot geluk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten