woensdag 4 juli 2018

Woordjes

Deze mooie woordjes kwam ik gisteren tegen...Ik had daarnaast een pracht van een gesprek deze ochtend met een vriendin-mama.
Er zijn mensen in je leven die je tegenkomt, die je misschien niet vaak ziet maar met wie je meteen die diepere connectie voelt en weet "bij jou kan ik mezelf zijn".
Dat heeft ze me van het eerste moment gegeven, rust en ruimte en een warm gevoel.
Toen onze dochter nog klein was, voelde zij ook meteen die rust en klik. Een veiligheid die ze niet overal vindt. 

We hadden elkaar even niet gezien, maar het was heerlijk om bij te praten. Over rust vinden, over de moeilijke periode en wat dat had gebracht, hoe voor jezelf kiezen best wel mag en ze gaf me buiten het luisterende oor en wijze raad. Eentje die ze zelf ooit mee kreeg.
Laat niemand oordelen over het verdriet dat jij voelt. Jouw verdriet is echt en mag er zijn, hoe groot of hoe klein dat voor een ander lijkt. Jouw verdriet mag niet worden veroordeeld.

Misschien had ik dat ook wel nodig.
Soms voel ik me alleen in dat verdriet of in het begrip. Er is heel veel begrip en troostende woorden maar die enkele mensen nabij die er niet mee om kunnen of er niet over willen praten omdat ik toch zo alles heb om gelukkig te zijn... dat doet soms pijn.

Ik blijf het herhalen tot vervelens toe. Het verdriet dat ik heb doorgemaakt, in potjes heb gestoken en dicht heb gehouden om vooral maar sterk te zijn en door te gaan. Dat verdriet staat los van mijn mama-geluk van vandaag. Het maakt deel uit van mij als mama. Ik met mijn kwetsuur, mijn kids met dat van hun. En samen bouwen we en zoeken we onze weg, onze liefde voor elkaar zal die kwetsuur veranderen in een litteken dat we bij ons dragen. Maar eerst moet ik door die potjes heen, en dat doet me goed, dat maakt me gelukkiger, rustiger, milder naar mezelf en mijn kids, naar mijn relatie en het maakt dat ik bewuster kies voor mezelf en wat goed voor me is.

Dat zij luisterde, dat ze zei dat het goed was, dat ze blij voor ons is, dat doet mijn hartje deugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten