woensdag 11 juli 2018

Date met mezelf

Een half uurtje
Dat krijg ik cadeau van mezelf. Ik moet koken en opruimen, was ophangen en nog meer opruimen, maar na 2 weken vakantie wordt het tijd om afspraken te maken met mezelf.
Zorgmoe. Structureel schuldgevoel in de zorg of zo.

Ik probeer zodanig veel te doen dat ik niets goed genoeg doe (denk ik) en ik word daar dan zo moe van dat ik niet te genieten ben. Op. Leeg.
Door mezelf want mocht ik gewoon af en toe neen zeggen, de deur dicht timmeren en muziek in mijn oor laat knallen dan kan ik echt wel tijd nemen voor mezelf.
De zomer is een sociaal festijn en soms is dat fijn en soms is dat teveel. Voor mij en voor zoonlief. Ik ben relatief nieuw in de "ik zeg neen tegen anderen en ja tegen mezelf" en ik ben een erg moeilijke leerling. Dus doe ik vanalles mee maar wil ik liefst eens rustig alleen zijn.  

Vanmorgen had ik een afspraak met mijn professioneel oor. Ik kwam opgeladen buiten en met een plan. Aan mijn oren getrokken -door mezelf-.

Wat werkt voor mezelf om structureel tijd te maken voor wat me energie geeft of wat ik graag doe?
Het zijn dingen die ik thuis kan doen dus ik kan moeilijk wegrijden. Ik blijf dus zichtbaar. Ik ben al te snel terug een luisterend oor omdat "mama" nu eenmaal het woord is wat de hele dag door weergalmt en ik kinderen hebben die blijven roepen als ik even selectief doof ben.

Dus moet ik een date plannen met mezelf en dat proberen aan te houden. Een uitdaging. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten