vrijdag 29 juni 2018

Vertragen - Vakantie

29 juni
Stilte voor de storm. 
De kinderen zitten hun laatste uurtjes op school, een jaar dat alweer voorbij is gevlogen. Op naar de 3e kleuterklas, op naar het 4e leerjaar. Haast niet te geloven.
Ik werkte gisteren de laatste dag voor een vakantie van 6 weken.

Toen de dochter thuiskwam in 2011 bleef ik 2 jaar thuis, bij de zoon ook een jaartje, maar nu lijken die 6 weken een zaligheid.
Ik heb er zoveel zin in om ze bewust te beleven. Genieten, vertragen, magjes en zo weinig mogelijk moetjes.

Doe je dat dan niet sowieso in een vakantie? Neen ik deed dat niet. Het lijkt alsof ik pas de laatste tijd die rust heb gevonden bij mezelf en ook durf "neen" zeggen tegen anderen. Dus het voelt anders deze keer. 

Zin om te schrijven, om te tekenen, om op te ruimen en vooral om een zomer vol herinneringen te maken voor ons als gezin.

Ik stel ook voor het eerst heel veel dingen in vraag. "wil ik hiermee verder, ga ik daar nog energie in pompen, of kies ik iets vaker de me time kaart"
We maakten alvast een zomerkamer klaar.  Bureau voor mama vol pennen en kleur, schriftjes voor alles wat, boeken die gelezen mogen worden, magazines vol rust en idee├źn. Een crea tafel voor de dochter met evenveel van dat alles en een hoek vol fantasie voor de zoon. Dicht bij de tuin

We zijn er klaar voor, voor de zomer, voor de vakantie en om heel erg te gaan genieten.
We starten met een feestweekend voor de jarigen met vrienden, familie en vol van klein geluk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten