zaterdag 12 mei 2018

Moederdag - een moeilijke dag

Vandaag een berichtje voor al die mama's die deze periode stil en tegelijk oorverdovend verdriet hebben, ik herinner me hoe moeilijk ik het had elke keer opnieuw.
Morgen is het een feestdag voor mij ondertussen, de kinderen die er ontzettend naartoe leven, die zeggen dat het morgen echt mijn dag zal zijn, dan kijk ik naar hen, hun knutsels en ben ik zo dankbaar, zo gelukkig dat ik mama mag zijn van die twee allerliefste schatten.
Ik denk ook altijd stilletjes aan hun mama's, ze zouden ze moeten zien, barstend van leven, stralend en dapper.
Maar ik denk dus ook terug aan de tijd dat ik niet uit bed wilde, ik denk aan zoveel mama's voor wie deze dag een verdriet brengt, of tonnen hoop om hem volgend jaar ook te beleven, of gemis, of een schaduwplaats.
Mama's van sterrenkindjes, mama's in volle verwachting waar de buik eenzaam leeg blijft, afstandsmoeders, plusmama's, pleegmama's, ... er zijn er zoveel voor wie morgen niet zo'n feest is.

Wij mama's staan dit weekend in de bloemetjes. Klaar voor die prachtige knutsels, feest en misschien zelfs cadeautjes. Glinsterende oogjes en stralende glimlachen... 
Voor ik zelf begin af te tellen naar die heerlijke feestdag, wil ik een hartje voor al die "mama's" die dit weekend liever in bed blijven, zich verstoppen wegens oorverdovend verdriet en stille pijn. #infertility #sterretjes#schaduwverdriet #afstandsmama
Stuur ze een bloemetje, een hartje of geef ze een knuffel want ze zijn vaak dichterbij dan je denkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten