donderdag 3 mei 2018

Op de radio

Het begon gisteren ik zag een FB post van Els, ze had een reactie geschreven bij een onderwerp dat werd opgeworpen door Radio1. Taboe rond verminderde vruchtbaarheid.

Hautekiet van woensdag werd blijkbaar in de "minuut" afgesloten door Tijs Vanneste, ofte Van Echelpoel. Mooi stuk, mag ik zeggen vrij onverwacht van een man zoals Tijs.

Ik schreef ook een reactie neer omdat ik het top vind dat we dat taboe beetje bij beetje doorbreken. Dus volg ik mijn hart en schrijf ik, eigenlijk tussen de soep en de patatjes.
Vanmorgen viel mijn frank dat ze er misschien nog op gingen terugkomen... ik kwam erbij om 9.38u en hoorde iets nog over een blog.
Goed ik luisterde tot 10u. En erna ging ik naar herbeluisteren.

Het verhaal van Tijs, van anderen, de visie van Prof Devroey en zijn technische uitleg over wat ICSI is, wat IVF is...
Mijn maag keerde, ik kon die uitleg niet aan... bizar. 
Onbewust dacht ik "als we ICSI hadden gedaan zou het dan zijn gelukt?".... snel was de gedachte weg want plots hoorde ik mijn naam.

Jan verwees naar mijn reactie, naar schaduwverdriet dat prof Devroey nog niet kende... -dat stak een beetje maar ik vergeef het hem -
Het ging over praten en hoe goed dat doet.

Erna kwam er volgende bundeling van reacties
https://radio1.be/van-de-ene-inseminatie-naar-de-andere-koppels-met-vruchtbaarheidsproblemen-doorbreken-het-taboe

En ik was blij, want we hadden gepraat en we haalden Radio1 en elk iemand die dit las, gaat weer nadenken en misschien eens informeren bij iemand die ze kennen die ook zo'n verdriet hebben, of zij die een kindje wensen gaan toch praten over hun stil verdriet.

Happy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten