donderdag 26 april 2018

Lezing kinderwens

Dit kwam ik onlangs tegen op de pagina van Kinderwens; 
Meteen voelde ik een enorme zin om te luisteren, herkenning zoeken doe ik nu onbewust ontzettend veel en dat doet me enorm veel deugd.
Anderzijds is een stukje als dit een confrontatie met het isolement van de adoptiemama met schaduwverdriet binnen die groep van kinderwensouders. Want we horen niet tot de nog actief strijdende groep, ook niet tot de groep die het een plaatsje heeft gegeven zonder de kinderwens in vervulling te hebben zien gaan.
En toch zou ik graag gaan. Luisteren om herkenning te vinden. Luisteren om het levend te houden. Luisteren om getriggerd te worden in die emoties die nog een plaats moeten krijgen. Dus voorlopig in potlood in mijn agenda ...

Lezing i.s.m. dokter Dewulf, fertiliteitsarts van AZ Delta Ziekenhuis.
Dinsdag 29 MEI 2018 19U30-22U West-Vlaanderen
Organisatie ARhus, AZ Delta en CM Roeselare-Tielt.
Voor professionelen, Kinderwensouders en hun omgeving.
Shanti Van Genechten, oprichtster van Expertisecentrum Kinderwens, werkte 11 jaar als vroedvrouw in een universitair ziekenhuis waar ze ouders begeleidde bij een zwangerschapsverlies of een onvervulde kinderwens. Veel koppels ervaren deze fase in hun leven als een rollercoaster van stress, spanning, hoop en onzekerheid. Zelf een kind van Kinderwensouders, komt ze haar verhaal en missie toelichten. Shanti zal aan de hand van levensechte verhaallijnen aangeven welke impact een onvervulde kinderwens heeft op het leven van de wensouders (zelfbeeld, relatie met de partner, omgeving en vrienden) en hoe ze omgaan met dit rouw/verliesproces. Want ook Kinderwensouders zijn Ouders!
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare (Het Verzonken Kasteel, verdieping -1))
Toegangsprijs: gratis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten