zaterdag 3 februari 2018

Onverwachte babbels

Op het werk ben ik vrij gesloten, niet zo heel emotioneel. We hebben een team van 10 maar slechts 1 collega zit full time bij me aan het eiland, de rest waait slechts soms aan. 
Mijn mannelijke collega's zijn verscheiden van karakter, van leeftijd, we hebben een goede relatie maar niet diegene waarbij we dagelijks even bellen.
Deze week dus met z'n allen samen voor 3 dagen vergadering.

Moment bij de koffie. 
We staan er met z'n 3-en. Een van de 2 mannen maakt een domme opmerking over zwanger zijn. Ik wandel even weg om iets te halen en keer terug. Dacht bij mezelf "wat een idiote opmerking". Ik keer terug en ze staan beiden naar me te kijken. "Zo dom van me sorry". De andere zegt "Ja ik heb hem even ingelicht"... Wat ze gezegd hebben onderling weet ik niet. Maar plots stonden we daar met z'n drie├źn met tussen ons in het thema "ongewenst biologisch kinderloos". Ik had gewoon zoals vroeger kunnen doorgaan met koffie maken en het semi genegeerd hebben. Maar in plaats daarvan begon ik te vertellen. Over 10 jaar worstelen, over de blog, over verdriet, over hoe klote het is. Over de collega die we een paar uur later zouden ontvangen, 5 maanden zwanger. Ja jij ziet natuurlijk elke zwangere buik... zei mijn collega. Ik voelde me plots begrepen op een onverwachte plaats, ik had gewoon gezegd dat het niet ok was. Dat ik niet wist wat ik zou doen bij een dag vergadering met een zwangere buik.

s Avonds gingen we met z'n allen uit eten en ging het er plots weer over. En nog voor ik iets kon zeggen zeiden ze "Ja, die collega had de hele tijd haar hand op haar zwangere buik, vreselijk was dat!"
Ik moest glimlachen want ze hadden dat opgemerkt en misschien wel gedacht "Oei wat nu"... 
We begonnen te praten over de blog, over schrijven, over verstoppen en nu wel willen loslaten. Over wat als mijn lieve dochter ooit zwanger is. 
Ik werd niet emotioneel, dat gebeurt me dan niet maar ik vond het straf. De omgeving, de openheid en het medeleven. Ik vond het chique, van mij en van hen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten