vrijdag 26 januari 2018

Ode aan mijn man

Ik steek het altijd op zijn rationaliteit dat we er niet zoveel over praten maar dat is eigenlijk larie en apekool. Ik ben liever flink.
Alleen op zeldzame momenten ga ik toegeven, als ik breek bij intimiteit, als ik te erg word betrokken bij rozewolk-zwangerschapsverhalen.
Hij die me stuurt dat hij zo trots is op mij in al dit, hij die het evident vond dat hij met me mee zou gaan naar zo'n praatavond terwijl ik dat even dacht alleen te gaan klaren.
Hij die internationale vergaderingen aan zich liet voorbij gaan omdat ik te emotioneel was in een wachtperiode of me zelf geen prikken wilde zetten tijdens de IVF. Die me graag bleef zien ondanks oneindige mood swings.


Hij leeft al jaren met een vrouw die zich tot vandaag niet kan verzoenen met haar lichaam. Nadat het veranderde in de broedfabriek en daar falikant de mist in ging, is het iets .. ik kan het niet uitleggen maar ik heb het nooit meer graag gezien


Naast de superheld vrouw die zich altijd te dapper hield en dus afsloot van veel emoties, kreeg hij een verpakking, een lichaam dat soms wel lijkt los te staan van mezelf.
Intimiteit zoals wij dat kenden voor de vruchtbaarheidsbehandelingen is vrijwel onbestaande. Nog een taboe. Nog iets waar ik ontzettend  boos over kan zijn, dat daar geen begeleiding bij is, geen " mevrouw meneer uw lichaam en beleving verandert, blijf erover praten, u kan terecht bij .. "
Gelukkig heeft mijn man engelengeduld en tonnen liefde


Als ik terug kijk dan ben ik nog maar zelden de gekke doos waar hij voor viel. Van intens geluk en schaterlach, van onbezonnen gek doen en genieten in hoofdletters lijkt er maar zelden sprake. Maar ik weet dat dat niet altijd waar is. Soms kan ik dat wel. Maar zo vaak is het wegstoppen van al die emoties, ze onderdompelen onder een mistgordijn ook nefast voor zovele intense emoties van geluk
Dat mis ik. Gewoon onbezonnen gelukkig zijn, genieten van onze prachtige kinderen, gelukkig leven met het gaatje in mijn hart. Zoals ook hij dat een plaats heeft gegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten