woensdag 7 maart 2018

Babybezoek

"Heeft iemand op kraambezoek of op een babyborrel al wel eens gevraagd of het wel met je gaat? Want dat moet toch ontzettend moeilijk voor je zijn. Het zou toch zo mooi zijn als iemand zich dan inleeft"...

Het was een eenvoudige vraag die tranen meebracht... natuurlijk heeft niemand dat ooit gevraagd. 99,9% van de mensen staat daar niet bij stil, dat je kinderwens je kan verteren en dat zo'n bezoek de hel is. Iedereen is zo vol van geluk dat zelfs ik het nooit heb verwacht. Ik kreeg een kneepje in mijn hand van manlief onderweg en nog eens voor we op de deur klopten. Een "ca va" als we buiten waren, een knuffel... maar stilstaan wat dat echt met mij doet, neen ik denk niet dat iemand zich dat ooit heeft afgevraagd.

Me inleven in het idee dat dat wel zou gebeuren, prikt de tranen in mijn ogen ... het zou zo mooi en diep menselijk zijn. Maar ook zo gek denk ik. Dat men zou vragen "Wil je hem/haar zien" Ben je zeker dat je hem/haar wil vasthouden? Ging het wel om iets snoezig uit de babylijst uit te zoeken, wat zou jij hebben gedaan... Hadden jullie al een naam in jullie dromen..

... 

Ik denk dat het iets straf is, dat niemand er dan aan denkt of wil denken. Iederen wil glimmend roos stralen van geluk en ik denk dat ik dat ook niet anders voor hen zou willen.
Maar toch..;

Geen opmerkingen:

Een reactie posten